Über uns

Bun venit pe IoanGuraDeAur.com, un site dedicat Sfântului Ioan Gură de Aur, cunoscut și sub numele de Ioan Hrisostom.

Ioan Gură de Aur s-a născut în Antiohia în anul 347 după Hristos și a devenit unul dintre cei mai influenți predicatori și teologi ai timpului său. Porecla sa, „Gura de Aur“, este derivată din talentul său pentru oratorie și abilitatea sa de a inspira oamenii.

A fost arhiepiscop al Constantinopolului și a devenit cunoscut pentru predici care erau atât teologice, cât și practice. Predicile sale despre probleme etice, justiție socială și relația dintre Biserică și stat au fost inovatoare, iar influența sa asupra învățăturii și liturghiei creștine se simte și astăzi.

Ioan Gură de Aur a fost, de asemenea, un scriitor cunoscut, iar lucrările sale, printre care omilii, tratate teologice și scrisori, sunt încă de o valoare inestimabilă pentru teologi și creștini din întreaga lume.

A murit la 14 septembrie 407 după Hristos și este încă venerat ca sfânt în biserica ortodoxă, catolică și anglicană.

Pe acest site veți găsi informații despre viața și învățăturile lui Ioan Gură de Aur, precum și traduceri ale unora dintre cele mai influente lucrări ale sale. Sperăm ca acest site să fie o sursă de inspirație și cunoaștere pentru toți cei interesați de viața și opera acestui sfânt remarcabil.